SanHe Ageung Tembok Impor Sareng Ékspor Trade Co., Ltd.

Pangalaman Manufaktur 8 Taun

Naon Polyvinyl Chloride (PVC), sareng Naon Dianggo na?

Polivinil Klorida (PVC) mangrupikeun polimér termoplastik anu paling sering dianggo di dunya (gigireun ngan ukur sababaraha plastik anu langkung seueur dianggo sapertos PET sareng PP). Éta mangrupikeun plastik anu alami bodas sareng rapuh (sateuacan ditambahan palastik) palastik. PVC parantos langkung lami tibatan kaseueuran plastik anu mimiti disintésis taun 1872 sareng diproduksi sacara komersil ku BF Goodrich Company di taun 1920an. Upami dibandingkeun, seueur plastik umum anu sanés mimiti disintésis sareng janten ngan ukur tiasa dimaksad komersil dina taun 1940an sareng 1950an. Ieu dianggo paling umum dina industri konstruksi tapi ogé dianggo pikeun tanda, aplikasi Podomoro, sareng salaku serat pikeun papakean.

PVC dihasilkeun dina dua bentuk umum, mimiti salaku polimér kaku atanapi unplasticized (RPVC atanapi uPVC), sareng anu kadua salaku palastik fléksibel. PVC fléksibel, plastik atanapi biasa langkung lemes sareng langkung gampang dibengkokkeun tibatan uPVC kumargi ditambahan palastik sapertos phthalates (mis. Diisononyl phthalate atanapi DINP). PVC fléksibel ilahar dianggo dina konstruksi salaku insulasi dina kawat listrik atanapi di lantai pikeun bumi, rumah sakit, sakola, sareng daérah sanés anu tempat anu steril janten prioritas, sareng dina sababaraha kasus salaku gaganti karét.

PVC kaku ogé dianggo dina pangwangunan salaku pipa pikeun plumbing sareng siding anu biasa disebat ku istilah "vinyl" di Amérika Serikat. Pipa PVC sering disebut ku "jadwal" na (contona Jadwal 40 atanapi Jadwal 80). Bedana utama antara jadwal kalebet hal-hal sapertos kandel témbok, peringkat tekanan, sareng warna.
Sababaraha ciri plastik plastik anu paling penting kalebet harga anu kawilang murah, résistansi kana dégradasi lingkungan (ogé kana bahan kimia sareng alkali), karasa luhur, sareng kakuatan tarik anu luar biasa pikeun palastik dina kasus PVC kaku. Éta aya sacara lega, biasa dianggo sareng gampang didaur ulang (dikategorikeun ku kode idéntifikasi résin "3").


Waktos Post: Feb-02-2021